воскресенье, 30 мая 2010 г.

Міліція відповість за вбивство!

Міліція відповість за вбивство! Демонстрація 1 червня, о 10.30 за адресою Герцена, 9                                          

У вівторок, 1 червня, о 10.30 біля Шевченківського відділку МВС за адресою Герцена, 9 свідома громадськість розпочне акцію протесту проти свавілля вітчизняних міліціонерів, які катують та вбивають людей в Україні. Активісти також протестуватимуть проти як фактичних, так і законодавчих спроб влади та міліції обмежити право на мітинги в Україні.

 

 

Студенти та матері пройдуть траурною ходою до Шевченківського відділку міліції, під який покладуть траурні вінки та квіти в пам'ять вбитого нелюдами в погонах хлопця.

 

Паралельно 1 червня о 10:00 пройдуть акції під обласним управлінням УМВС у містах: Рівне, Івано-Франківськ, Кіровоград, Ужгород, Хмельницький, Донецьк, Житомир, Львів, Євпаторія, Тернопіль, Харків, Луганськ та ін.

 

Ці акції – попереджувальні. Якщо вимоги виконані не будуть, доведеться через тиждень переходити до більш масових та агресивних форм протесту по всій Україні.

 

Нагадуємо, що днями дільничний міліціонер забрав 19-річного студента у районний відділок міліції Шевченківського району, а вже на ранок батькам запропонували забрати тіло хлопця з моргу.  Цей нажаль далеко не поодинокий випадок ілюструє справжню ситуацію, яка склалася в Україні з міліцією.

 

Під час акції активісти також висловлять свій протест проти законопроекту №2450 «Про порядок організації і проведення мирних заходів», який зараз готується до другого читання. Проект Закону пропонує узаконити механізми заборони мирних зібрань громадськості, що сприятиме ще більшому свавіллю міліціянтів щодо як громадських активістів, так і простих громадян.

 

Всі ми об’єдналися навколо цього, адже вже завтра трагедія може повторитися з будь-ким з нас, а в нас навіть протестувати заборонять.

 

Організатори акції: громадські організації, активні люди, журналісти, одногрупники та сусіди вбитого хлопця. Приєднуйтеся!

 

Контактна особа:

Малих Євгенія,

093 388 33 66,  mal.e.ua@gmail.com

 

http://livasprava.info/content/view/2087/74/

Комментариев нет:

Отправить комментарий